FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Fagioli all'uccelletto

Fagioli all'uccelletto zijn Florentijnse witte bonen in tomatensaus. Dit is een oud favoriet gerecht in Florence. Heerlijk als je het maakt in een aardenwerken pan. Als je het iets pittiger wilt maken, kun je een of meer snufjes rode-pepervlokken toevoegen.

Florence_recepten_Fagioli_all'uccellettoIngrediënten:
200 g droge witte bonen, een nacht geweekt
90 ml exra vierge olijfolie
4 fijngehakte knoflooktenen
500 g tomaten, ontveld en fijngehakt
12 verse salieblaadjes
zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Kook de bonen in licht gezouten water 40-45 minuten, tot ze bijna zacht zijn.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak die in 1-2 minuten zacht.

Voeg de tomaten, salie, zout en peper toe. Laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg zodra de saus indikt de bonen toe en kook ze nog 10-15 minuten ot ze heel zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. 

Dien de bonen zo uit de pan op.

Buon appetito!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli