www.florence-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Ciabatta

Ciabatta is een van de meest veelzijdige en geliefde Italiaanse broden. Serveer het bij het avondeten, als tussendoortje of bij soep of een salade.†

Florence_Recepten_ciabattaPorties: 1 groot brood
Bereiding: 30 minuten
+ 2 ĺ uur om te rusten en rijzen
Baktijd: 50 minuten

IngrediŽnten:
500 gr + 2 el patentbloem
1 Ĺ tl zeezoutvlokken
14 gr instantgist of 30 gr verse gist
375 ml lauwwarm water
60 ml extra-vergine olijfolie
1 tl vloeibare honing
durummeel om te bestuiven

Bereidingswijze
Doe de bloem en het zout in een staande mixer met deeghaak. Strooi als je instant gist gebruikt dit in de kom en meng op de lange stand. Droge gist of verse gist moeten eerst even in een beetje water worden opgelost. Voeg het gistmengsel, het water, de olie en de honing toe aan de kom met bloem en meng op de lage stand tot het deeg loskomt van de wanden, 3-4 minuten. Laat 15 minuten rusten en meng dan 3-5 minuten op laag-middelhoge stand, tot het glad en elastisch is.

Meng als je het deeg met de hand maakt de ingrediŽnten in een grote kom. Leg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed 5-10 minuten door tot het deeg loskomt van het werkblad. Laat 15 minuten rusten. Kneed nog eens 5-10 minuten tot het glad en elastisch is.

Vet een grote kom in met olie. Vorm een bal van het deeg en leg hem in de kom, rol om met olie te bedekken. Bedek losjes met plastic folie en zet op een warme, tochtvrije plek om te rijzen tot het volume is verdubbeld, ongeveer 1 Ĺ uur.

Bedek een grote bakplaat met bakpapier en bestuif met bloem. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het deeg voorzichtig plat en laat grote luchtbellen ontsnappen. Vorm er een plat, langwerpig brood van. Bestuif de bovenkant en zijkanten van het deeg met bloem. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 įC of gasstand 7. Bestuif het deeg met durummeel. Gebruik je handen om het deeg op de bakplaat te leggen. Bak 10 minuten. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 įC (gasstand 4) en bak 40 minuten, totdat het brood goudbruin is en de onderkant hol klinkt als je erop klopt. Laat iets afkoelen op de bakplaat. Leg op een rooster om helemaal af te koelen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli