FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Bruschetta met tomaat

Het meest Toscaanse gerecht is misschien wel bruschetta (spreek uit: broesketta) met tomaat, knoflook, olie en basilicum. In een handomdraai tover je deze Toscaanse lekkernij op tafel. Heerlijk als voorgerecht, maar ook als lichte lunch of als tussendoortje!

bruschettaIngrediënten
(voor 10 stuks)

2 flinke tomaten
extra vergine olijfolie
peper en zout
2 teentjes knoflook
1 ciabatta
blaadjes basilicum

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met een beetje extra vergine olijfolie en wat peper en zout. Snijd de ciabatta in tien sneetjes. Snijd de teentjes knoflook doormidden en bestrijk hiermee de bovenzijde van elk sneetje brood. Besprenkel met olijfolie en rooster de sneetjes ciabatta kort. Beleg met de blokjes tomaten en garneer met wat basilicum.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli