FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Panzanella - Toscaanse broodsalade

Het Toscaanse brood (zonder zout) is niet het meest lekkere wat je in Florence voorgeschoteld krijgt. Tenzij het wordt verwerkt in panzanella, een frisse salade van oud brood, tomaat en basilicum.

Ingredienten:
4-6 dikke plakken stevig brood, een dag oud
4-5 el koud water
6 stevige maar rijpe trostomaten, in stukjes
1 kleine rode ui, in dunne schijven
1 kleine komkommer, geschild en in kleine blokjes
1 el kappertjes, ingemaakt in zout, uitgelekt
6 takjes verse basilicum
zout en versgemalen zwarte peper
90 ml extra vierge olijfolie
2 el rode wijnazijn

Bereidingswijze
Scheur het brood in hapklare stukjes. Doe ze in een kom en besprenkel met het water. Meng goed, zodat het brood een beetje uit elkaar valt. Druk dan het overtollige vocht eruit.

Voeg de tomaten, ui, komkommer, kappertjes en basilicumblaadjes toe.
Meng goed, en laat 30 minuten staan.

Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met de olie en azijn en meng goed door voor het opdienen.

Buon appetito!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli