FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Capitool Compact reisgids Toscane & Florence

De Capitool Compact reisgids Toscane & Florence is een handzaam, overzichtelijk en compleet reisboekje met bijzondere tips die tijd en geld besparen in Toscane en Florence. De gids bevat een uitneembare kaart en is geheel in kleur gedrukt op luxe papier. De reisgids brengt je naar de beste attracties die Toscane te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar de mooiste heuvelstadjes, de beste wijnhuizen of de leukste activiteiten voor kinderen, deze reisgids is een perfecte metgezel.

Florence_toscane-reisgids-capitoolDe gids is onderverdeeld in acht gebieden en staat bol van de hoogtepunten, praktische tips, gedetailleerde kaarten en prachtige illustraties. Ook heeft de reisgids Toscane een handige uitneembare kaart. Bovendien staan op deze kaart vele suggesties voor bijvoorbeeld activiteiten als het regent en fantastische uitzichten.

Sprookjesachtig mooi
Toscane biedt prachtige kunst, schitterende landschappen, middeleeuwse steden, heerlijke wijnen en culinair genot. Een sprookjesachtig middeleeuws stadje is San Gimignano met zijn stenen torens en kerken vol fresco's, in bont geschakeerde velden en terrasvormige wijngaarden. Een klim van de hoogste toren, Torre Grosse, wordt beloond met het mooiste Italiaanse panorama. Chianti heeft de ultieme Toscaanse idylle: steile hellingen met in terrassen aangelegde wijngaarden en olijfbomen, gekanteelde kastelen en bruisende marktplaatsen.

Hoogtepunten
De kleine handzame gids is onderverdeeld in 8 gebieden met ieder 10 hoogtepunten: Florence, Siena, Rond Florence (o.a. Chianti, Fiesole, Prato en Pistoia), Noordoost-Toscane (o.a. Arezzo, Cortona, Lucignano),  Noordwest-Toscane (o.a. Pisa, Lucca, Livorno, Viareggio en Montecatini Terme), Stadjes in West-Toscane (o.a. San Gimignano, Volterra en Empoli), Zuid-Toscane (o.a. Montepulciano, Chiusi en Asciano) en de Zuidkust en Maremma (o.a. Elba, Grosetto, Sorano en Isola del Giglio).

Capitool Compact Toscane & Florence
Spectrum, 2015
ISBN 9789000320301
€ 11,99 

Bestel hier de Capitool Compact Reisgids Toscane & Florence

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli