florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

360° Toscane - Reiservaringen op jouw maat

De kleurrijke reisgids 360° Toscane laat je in ruim driehonderd pagina’s veel moois, lekkers en bijzonders in Florence en Toscane zien. Daarnaast biedt het 360 graden Reizen-concept een nieuwe, gepersonaliseerde manier van reizen, met als extraatje een digitale planningstool waarmee je in enkele minuten je ideale en hoogstpersoonlijke reisprogramma voor een vakantie in Toscane of een stedentrip naar Florence kunt uitstippelen.

Florence_Boeken_Toscane-360De papieren reisgids in 360° Toscane is het hart van de 360 graden aanpak. De gids bevat alle informatie en inspiratie, overzichtelijk voorgesteld en ingedeeld volgens zes verschillende interesses: bezienswaardigheden, actief, for kids, shopaholics, for free & by night. Je duikt van prachtige kerken en koepels in Florence in de natuur van de Maremma, van charmante dorpjes in de Chianti naar de marmeren bergen bij Carrara, van het levendige Siena naar het plein der wonderen in Pisa.

De 360° aanpak bevat ook een digitale planningstool waarmee je in enkele minuten je ideale en persoonlijke reisprogramma voor een vakantie in Florence en Toscane uitstippelt. Je kunt onder meer jouw uitvalsbasis en voorziene reisdata aangeven, zelf bezienswaardigheden toevoegen en weglaten, de duur en het tempo van jouw reis aanpassen en makkelijk vluchten, transport ter plaatse en hotels boeken.

App
Door dit persoonlijk reisplan naar de mobiele app te downloaden, heb je alle informatie binnen handbereik. Bovendien zorgt deze app voor realtime gps-ondersteuning (en offline kaarten voor beperkt gebruik).

Een reisgids op maat dus. Een die je bovendien naar je smartphone kunt exporteren om zo zorgeloos met gps-ondersteuning je bestemming te ontdekken. Op je eigen ritme en volgens je eigen interesses.

Fabian Takx, de auteur van de reisgids, omschrijft Toscane in zijn inleiding als volgt: ‘De bakermat van de renaissance. Prachtige landschappen. Lekker eten. Goede wijn. Florence, Pisa, Siena, Lucaa, de David van Michelangelo. Iedereen weet wel wat van Toscane, al is het maar van school of van een romantische film. Maar wat is Lardo di Colonnata? Wie heeft de naam Campo dei Miracoli bedacht? Waar staat het woord 'palio' eigenlijk voor? In 360 graden Toscane vind je ook op deze vragen antwoorden.'

Fabian Takx is journalist, schrijver, kunsthistoricus en professioneel epicurist. Al een tiental jaar is hij vaste medewerker van verschillende reisbladen. Italië Magazine biedt hem de kans veelvuldig te reizen naar Italië, het land waar volgens hem 'de smaak- en kunstzin meer geprikkeld worden dan waar ook ter wereld'.

360° Toscane - Reiservaringen op jouw maat
Fabian Takx
Lannoo, 2016
ISBN 9789401413619
€ 14,99

Bestel 360° Toscane bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli