FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Reisgids Dominicus Toscane

Is Toscane binnenkort je vakantiebestemming, dan is deze Dominicus regioreisgids een mooi vertrekpunt. Ontdek Toscane en verken prachtige steden als Pisa, Florence, Siena, Arezzo en Lucca.

Florence_Boeken_Dominicus_Toscane_Hester_van_DeldenStruin door de straten van Florence, steek de iconische Ponte Vecchio over en bewonder de wereldberoemde kunstwerken. Ga op onderzoek uit in het prachtige stadhuis van Siena en wandel over de stadsmuren van Lucca. Maak een tocht door de Val d'Orcia of ga op truffeljacht in de Val d'Elsa.

Laat je verwonderen door de eindeloze cipressenlanen, olijfboomgaarden, wijnranken en de toonaangevende Medici-villa's en -tuinen. Vergeet ook niet te genieten van de voortreffelijke regionale keuken en prachtige wijnen die deze streek kenmerken.

Deze reisgids over Toscane zit bomvol praktische informatie, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's, historische achtergronden en uitgebreide culturele achtergrondinformatie.

Hester van Delden studeerde museologie in Amsterdam en werkte onder andere bij het Rijksmuseum, het Rijksmuseum van Oudheden en de Koninklijke Bibliotheek. Tegenwoordig werkt ze als zelfstandig erfgoedspecialist, schrijver, journalist en fotograaf. Al sinds haar vroegste jeugd komt ze graag in ItaliŽ, waar ze als uitwisselingsstudent ook woonde.

Toscane
Hester van Delden
Dominicus, 2022
ISBN 9789025777494
Ä24,99

Bestel Dominicus Toscane bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli