florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Capitool reisgids Florence en Toscane

De reisgids Florence en Toscane van Capitool is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na een reis of stedentrip naar Florence en Toscane. Het is een rijk geïllustreerde reisgids inclusief een uitneembare kaart.

Florence_Boeken_Capitool_Florence_ToscaneNergens is la dolce vita, het Italiaanse motto voor het goede leven, zo goed zichtbaar als in Toscane. Buiten zittend voor een café in een Toscaans dorp kun je originele renaissancistische kunst zien of genieten van de olijfbossen en terrassen met wijngaarden op de heuvels. Het hoofdplein of piazza van bijna elke Toscaanse plaats is het middelpunt van veel activiteiten.

Florence
In Florence kun je de indrukwekkende Duomo niet missen, deze kathedraal is zo groot dat het onmogelijk is om hem van dichtbij in zijn geheel te zien. In de Capitool reisgids Florence & Toscane is Florence opgedeeld in vier wijken en Toscane in vijf gebieden. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven. Ieder hoofdstuk bevat foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Voor liefhebbers is er een aantal wandelingen uitgestippeld, inclusief een routekaart. Met ook geschiedenis, accommodatie, restaurants, amusement en winkels en markten in Florence en Toscane.

Capitool reisgids Florence en Toscane
Christopher Catling
Spectrum, 2024
ISBN 9789000392636
€ 28,99 

Bestel de Capitool Florence en Toscane bij bol.com  

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli