FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Dominicus reisgids Florence

De Dominicus stedengids Florence van Esther van Veen geeft uitgebreide informatie over de geschiedenis van de stad Florence en haar monumenten en overige bezienswaardigheden.

Florence__stedengids_Florence.jpgIn deze stedengids wordt uitgebreid stilgestaan bij de meeslepende geschiedenis van Florence met interessante verhalen achter de grootste kunstwerken, belangrijkste bezienswaardigheden en historische figuren.

Tevens worden revolutionaire ontwikkelingen binnen de Florentijnse kunst en architectuur besproken, met aandacht voor de leefwereld van die tijd, gebruikte technieken en de manieren waarop de werken tot stand kwamen.†

Zo komt de briljante constructie van Brunelleschiís koepel van de dom aan bod, evenals de droge humor van Cosimo de Medici. En niet te vergeten het angstaanjagende optreden van de dominicaner monnik Savonarola dat niet alleen de kunstschilder Botticelli in een spirituele crisis stortte, maar zelfs heel Florence aan de rand van de afgrond bracht. Ook de duistere praktijken die de charismatische Leonardo da Vinci bezigde en de vechtpartij waarin de heetgebakerde Michelangelo verzeild raakte, passeren de revue.

Kortom, verhalen over hen die Florence gemaakt hebben tot wat het nog altijd is; een trotse, krachtige en elegante stad die haar vele geheimen niet zomaar prijsgeeft.

Dominicus reisgids Florence
Esther van Veen
Gottmer Uitgevers Groep, 2011
ISBN:†9789025748388
Ä 7,99

Bestel de Dominicus reisgids Florence via deze link

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli