florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Vliegveld Vespucci - Florence

Het vliegveld van Florence, Aeroporto di Firenze-Peretola, werd in 1990 vernoemd naar Amerigo Vespucci, de Italiaanse ontdekkingsreiziger en cartograaf. De luchthaven is vanuit Nederland onder andere bereikbaar met Alitalia en KLM. Het vliegveld ligt dicht bij het centrum van Florence.

Met de bus of taxi sta je binnen een kwartier bij het station Santa Maria Novella, vanwaar je zo de stad in loopt of per trein of bus verder kunt reizen. Wie met de (huur)auto Florence in wil gaan, doet er goed aan zich te informeren over de verschillende parkeerplekken net buiten het centrum.

Taxi
Wil je een airport transfer regelen van de luchthaven van Florence naar je hotel of appartement in de stad, dan is Transferz (voorheen TaxiTender) een goede keuze. Via Transferz boek je gemakkelijk en snel een goedkope lokale taxi. Bij aankomst op het vliegveld staat de taxi klaar, de vervoerder houdt de tijd in de gaten met behulp van het opgegeven vluchtnummer. De website van Transferz heeft een uniek prijsvergelijkings- en veiling-systeem waardoor je altijd een goedkope taxi kunt vinden.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf de luchthaven van Florence

Florence_reizen-naar-vespucci-airport.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli