florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Vliegveld Galileo Galilei bij Pisa

Het vliegveld van Pisa, dat is vernoemd naar Galileo Galilei, ligt iets ten zuiden van de stad. Onder andere Transavia, RyanAir, EasyJet en AirOne vliegen vanaf luchthavens in of vlak bij Nederland naar Pisa. Vanaf dit vliegveld kun je gemakkelijk naar Florence.

Pisa Mover
Vanaf het vliegveld van Pisa kun je alle kanten op: Je kunt met de People Mover naar het station Pisa Centrale, vanwaar je heel Toscane per trein kunt bereizen. Sinds maart 2017 rijdt er geen bus meer tussen Pisa Airport en het centraal station van Pisa, daarvoor is de Pisa Mover in de plaats gekomen. De volautomatische elektrische monorail brengt je in 5 minuten naar de stad.  Tussen 06.00 uur en 00.00 uur vertrekt er iedere 5 tot 8 minuten een Pisa Mover in beide richtingen.

Huur je een auto, dan rijd je vanaf het vliegveld zo de snelweg Firenze Pisa Livorno op. Vanaf het vliegveld vertrekken eveneens snelbussen naar o.a. Siena en Florence. Pisa zelf ligt op zo’n 3 kilometer afstand en is per Pisa Mover, bus en taxi te bereiken in een kleine 10 minuten. Buiten de aankomsthal staat de City Bus klaar die je in 10 minuten en voor € 1,40 naar het centrum van Pisa brengt.

Florence
Vanaf het centraal station in Pisa vertrekt er drie keer per uur een trein naar Florence, tickets zijn beschikbaar vanaf € 8,10 per enkele reis. Een directe verbinding met Florence is er ook met de bussen van Terravision en Airport Bus Express. De bus brengt je in 70 minuten naar station Florence Santa Maria Novella. De bussen vertrekken minstens een keer per uur, een ticket kost slechts 5 euro (12 euro bij de Airport Bus Express). Op het vliegveld in Pisa vind je ook diverse aanbieders van huurauto's.

Florence_reizen-naar-Galileo-Galilei.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli