FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Tramvia: makkelijk en goedkoop naar het centrum van Florence

Kom je met de auto naar Florence dan kan parkeren niet alleen veel tijd kosten om een plaatsje te vinden, het kan ook aardig in de papieren lopen. Hoe dichter je bij het centrum van Florence komt, hoe meer verkeer er is en hoe duurder de parkeerplaatsen. Daarnaast moet je goed opletten dat je niet per ongeluk een zone binnenrijdt waar je alleen met speciale vergunningen mag komen, want je krijgt een hoge boete voor dit soort overtredingen.

Florence_tramvia-Tramvia
Florence heeft een fantastische oplossing voor deze problemen gevonden. Vanaf de parkeerplaats Villa Costanza gaat er een tram naar het centraal station van Florence (Santa Maria Novella). Het centraal station ligt midden in het centrum van de stad. Deze tram heet ‘Tramvia’ en is een groot succes omdat de Tramvia heel vaak gaat - om de 10 minuten - en het iedereen tijd en geld scheelt. Een kaartje kost € 1,50 per persoon. Geen files, geen boetes en geen parkeerproblemen meer!

Je kunt kaartjes kopen via automaten op het perron of bij de ‘edicola’ (tijdschriftenstalletje) of ’Tabacchi’ (kleine winkels waar je tabak en andere dingen kunt kopen, herkenbaar aan een blauw bord met witte T erop). Vergeet niet de kaartjes te stempelen zodra je de tram instapt!

Route
Parkeerplaats Villa Costanza heeft haar eigen afslag aan de snelweg (A1). Het ligt dus handig om met de auto te bereiken. Na het betalen van de tol bij de afrit van de snelweg ben je meteen op de parkeerplaats. Je betaalt voor 4 tot 10 uur parkeren 5 euro. Tramvia 1 stopt op de parkeerplaats.  In het voorjaar van 2019 is de nieuwe Tramvia 2 in gebruik genomen en die brengt je in een mum van tijd van het centrum van Florence naar het vliegveld Peretola. Ook Tramvia 2 stopt bij het centraal station van Florence. Tramvia 3 staat nog op de planning en met de bouw zal naar verwachting in het najaar van 2019 gestart worden.  

Florence_tramvia_firenze

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli