Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Ontdek Toscane op de fiets

Toscane zal voor menig fietsliefhebber een waar paradijs zijn. Hier kan gefietst worden tussen de wijnvelden en de olijfbomen, er zijn vlakke routes die leiden langs de Arno rivier en de Toscaanse kust, maar er zijn ook heuvelachtige parcoursen in praktisch heel Toscane.

fietsen-toscaneOok in het stadscentrum van Florence ziet men steeds meer fietsers. Sinds enige tijd is het centrum grotendeels auto- en scootervrij. Hierdoor gaan steeds meer Florentijnen met de fiets. Er komen ook meer verkeersborden voor fietsers en zelfs fietspaden in Florence, al worden deze nog vaak zonder uitleg onderbroken en begeef je je als fietser ineens tussen Italiaanse automobilisten. In Florence kun je ook meedoen aan de fietstours met een Nederlandstalige gids van Bajabikes.

Fietsregio Toscane
Toscane is al sinds jaren een populaire fietsregio in ItaliŽ. Ondanks een gebrek aan aangegeven fietsroutes kan je hier goed fietsen. In Toscane fietst men door mooie landschappen, cultuurhistorie, het heerlijke klimaat en de gastronomie. Toscane biedt naast de prachtige culturele steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena, ook schitterende kleinere plaatsen als San Gimignano, Monteriggioni, Volterra, Montalcino, Vinci, Montepulciano en Arezzo. Deze kleinere steden zijn zeker de moeite waard een bezoekje te brengen. Ondanks het ontbreken van officiŽle fietsroutes zijn er uiteraard genoeg†uitgestippelde†routes†voor geÔnteresseerden.

Florence_Fietsen-ToscaneWielertoeristen
Ook voor de echte wielerliefhebber heeft Toscane veel te bieden. Er zijn een aantal heuvels met stijgingspercentages oplopend tot 24%. Voorbeelden van enkele beklimmingen zijn Casentino, Pratomagno en de Alpi Apuane. Voor de wielrenners op zoek naar adrenaline is er het parcours van de "EroicaĒ rond Siena: een uitgestippelde route over de 'strade bianchi',†witte straten van schelpen of zand. Elk jaar in maart wordt hier een wielerwedstrijd georganiseerd voor professionals.†In augustus vindt op dit parcours ook een historische wielerwedstrijd plaats waarbij wielertoeristen voor †deze gelegenheid fietsen uit een ver verleden gebruiken.†

Zoals met alle reizen is het met fietsen ook belangrijk goed voorbereid te zijn. Tijdens lange fiets- toertochten is het belangrijk om op gezette tijden te drinken en te eten, hierdoor kan men langer blijven presteren. In dat geval is een†goede fietstas†geen overbodige luxe. Want wie in Toscane gaat fietsen, moet zorgen dat hij eten, drinken en reserve-materiaal bij zich heeft.

(Bron: Bikester.nl)†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli