Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Toscane Dagpas voor Florence, Siena en Pisa

Een verblijf in Florence kun je ook goed combineren met een bezoek aan Siena en Pisa, dankzij de Toscane Dagpas. Met deze handige pas krijg je een treinretour naar de stad van je keuze of een parkeerplek voor je auto. Je krijgt skip-the-line-tickets voor de beste bezienswaardigheden in elke stad (Galleria degli Uffizi in Florence, de Toren van Pisa en de Duomo in Siena). In Florence kun je bovendien gebruikmaken van de Hop-on Hop-off bus.

Toscane is één van de mooiste regio´s in Italië. Jaarlijks trekt Toscane miljoenen toeristen van over de hele wereld om dat typische Toscaanse gevoel te ervaren: een schitterend landschap, prachtige steden en dorpjes, het heerlijke klimaat en eten. In Toscane vind je drie prachtige steden die bijna iedereen graag wil bezoeken tijdens een vakantie: Florence, Siena en Pisa. Met de Tuscany Day Pass kun je heel relaxed deze steden bezoeken.

TIP: bestel de Toscane Dagpas van tevoren online en geniet van een dagje Florence, Siena of Pisa!

Bestel hier de Toscane Dagpas voor een dagtrip naar Siena of Pisa

Hoe werkt het?


Florence_tuscany_day-pass
Florence
Als je met de trein naar Florence reist dan kom je aan op het Centraal Station (Firenze S.M. Novella). Hier kan je de Hop on Hop off bus pakken om alle bezienswaardigheden van Florence te bekijken. Na reservering ontvang je een kaart waar de bus vertrekt en hoe je hier heen kunt wandelen. De Hop on Hop off bus is geldig voor de hele dag. Je kunt uitstappen en weer instappen bij alle belangrijke highlights in Florence.

Wanneer je per auto reist dan ligt de parkeergarage dichtbij het Centraal Station, waar je ook op de Hop-on Hop-off bus kunt stappen. Je krijgt een tijdslot voor de entree van Galleria degli Uffizi tussen 16.00 en 17.00 uur. Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wil. Omdat het zo druk is bij de Uffizi spreiden zij het aantal mensen over tijdsloten zodat het niet te druk wordt in het museum. De Hop on Hop off bus stopt ook bij het museum.

In de Toscane Dagpas zit ook een kortingscode van 20%. Daarmee kun je tickets kopen voor andere attracties en musea in Florence, zoals de Galleria dell'Accademia en de Dom van Florence. De Hop on Hop off bus stopt ook weer bij het Centraal Station, zodat je eenvoudig per auto of trein de terugreis naar je verblijf in Toscane in kunt zetten.

Naar Pisa
Als je per trein naar Pisa reist dan kom je aan op het Centraal Station. De Toren van Pisa is op loopafstand van het station (20 minuten), maar je kunt op het station ook een taxi of bus nemen naar het Piazza dei Miracoli. Wanneer je per auto reist dan vindt je de parkeergarage dichtbij de Toren van Pisa. Je krijgt een tijdslot voor de entree van de Toren van Pisa. Na binnenkomst mag je zo lang blijven als je wil. Omdat het zo druk is bij de scheve toren spreiden zij het aantal mensen over tijdsloten zodat het niet te druk wordt.

Naar Siena
Als je per trein naar Siena reist dan kom je aan op het Centraal Station. De Dom van Siena is op loopafstand van het station (ongeveer 20 minuten), maar je kunt ook een taxi nemen naar het centrum van de stad. In Siena is het niet mogelijk om vooraf reserveringen te maken voor een parkeergarage en daarom is deze optie hier niet mogelijk. Je kunt de tickets voor de Duomo (zonder treintickets) echter wel bestellen zodat je naar Siena kunt reizen en daar een parkeerplek voor je auto kunt vinden.

Voor entree van de Dom van Siena krijg je een tijdslot. Zij werken met tijdsloten om het aantal bezoekers te spreiden over de dag. Na reservering van de Toscane Dagpas kun je ons laten weten hoe laat je naar binnen wil bij de kathedraal.

Trein
Toscane is een uitgestrekt gebied. Om het proces zo simpel mogelijk te maken en de reistijd niet te lang kan je alleen vanaf een aantal geselecteerde stations naar Florence, Siena of Pisa. Voor Florence zijn dat Arrezzo, Faenza, Pisa en Viareggio. Voor Siena zijn dat Pisa en Florence, en voor Pisa zijn dat Florence en La Spezia.

Voordelen:
• Start je stedenstrip naar Florence, Siena en Pisa relaxed, ga per trein of parkeer je auto in de binnenstad.
• Geen stress in Florence, verken de hele stad met de Hop on Hop off bus
• Alle tickets en reserveringen worden per email verstuurd, je hoeft niets op te halen.
• Skip the line toegang bij drukbezochte attracties, zodat je tijd bespaart in de stad
• Geld besparen dankzij kortingen op attracties en tours in Florence.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli