FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

De reus van Villa Demidoff

In de tuinen van Villa Demidoff net buiten Florence woont een heuse reus. De villa en het park aan de Via Bolognese behoorden vroeger eveneens tot de Medici-villa’s die rondom Florence liggen. Het heette toen Medicean Paggeria of Pratolino en Francesco de'' Medici kocht het landgoed in 1568 en liet er een prachtige sprookjesachtige villa bouwen met bijbehorende tuinen. Helaas bestaat de villa niet meer en de Russische prins Paolo Demidoff die het verwaarloosde landgoed in 1872 kocht, liet een van de gebouwen op het terrein verbouwen tot een mooie villa en gaf het zijn naam.

Florence_reus-villa-demidoffReus
Het beeld van de reus in het park, Gigante dell’Apennino - de kolos van de Apennijnen, is een creatie van Giambologna. Het beeld is wel tien meter hoog en dus met recht reusachtig te noemen. Het kijkt uit over het water en lijkt diep na te denken over zijn bestaan – maar wellicht tuurt hij ook gewoon naar zijn spiegelbeeld in het weerspiegelende water. Ooit herbergde zijn binnenste prachtige grotten, maar die zijn nu niet meer toegankelijk.

Park
Het park waarin de reus te zien is, is zelf ook meer dan de moeite waard. Architect Bernardo Buontalenti, die de prachtige renaissance-villa voor Francesco I de'Medici liet bouwen was ook verantwoordelijk voor de sprookjesachtige tuin met vijvers, grotten en prachtige bloementuinen. Je kunt er heerlijk wandelen en nog heel wat overblijfselen van De’ Medici zien, onder andere een volière, verschillende grotten (waaronder die van Cupido), de kapel van Buontalenti en mooie fonteinen.

Het park is geopend op zaterdag, zondag en feestdagen. Op dit moment kun je er gerust heen om te wandelen, maar zul je geen glimp van de reus opvangen; die wordt gerestaureerd.
Florence_villa-demidoff 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli