FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

La Battaglia di San Romano in de Uffizi

In augustus 2008 werd La Battaglia di San Romano, een groot schilderwerk van Paolo Uccello, uit de Galleria degli Uffizi gehaald voor een grootscheepse restauratie. Nu, na vier jaar, is het doek tot in het kleinste detail gerestaureerd en is het in volle glorie te aanschouwen in zaal 7 van de Uffizi.

Florence_battagliaDe eerste ideeŽn voor het doek werden geopperd in 1438, toen Lionardo Bartolini Salimbieni aan Paolo Uccello vroeg om een doek te schilderen dat de strijd tussen de Florentijnen en de Sienezen tot in detail weer zou geven. Deze slag had een paar jaar eerder plaatsgevonden, in 1432 om precies te zijn, en Salimbieni had hier een belangrijke rol in gespeeld.

Paolo Uccello ging akkoord met de opdracht en schilderde drie grote doeken, die in 1484 werden gekocht door niemand minder dan Lorenzo deí Medici. Lorenzo wilde de werken graag ophangen in zijn verblijf in het Palazzo Medici Riccardi.

Het doek dat nu is gerestaureerd en weer in de Galleria degli Uffizi te zien is, is dus slechts een derde van Uccelloís meesterwerk. De andere twee delen zijn te zien in de National Gallery in Londen en in het Louvre in Parijs.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli