FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Lekker eten en koken in Florence

Tijdens een bezoek aan Florence is het mogelijk om te genieten van de echte Italiaanse keuken in een echt Italiaanse sfeer met muziek, dans en sightseeing. Ook kun je workshops volgen om heerlijke Toscaanse gerechten te maken. De redactie van Florence-Nu geeft enkele tips voor een gezellige dag of avond!

Diner en opera
Je kunt bijvoorbeeld een avond in Italiaanse stijl beleven in de wijk Oltrarno. Een oude kelder is omgetoverd tot een typisch Florentijnse taverne waar je kunt genieten van een authentiek Toscaans diner en heerlijke wijn uit de Chianti. Na afloop van het diner treden diverse artiesten met liederen uit beroemde Italiaanse opera's als La Traviata, Figaro en Madama Butterfly en met typisch Napolitaanse liederen.

Boek hier een avond in Italiaanse stijl met diner en zang

Florence_diner-renaissance

Renaissance feestmaal
Beleef een onvergetelijke avond in renaissance-stijl in de prachtige oude hallen van een adellijke residentie in Florence. Wat kun je verwachten? Een viergangen diner in de vorm van een Florentijns 15e eeuws feestmaal inclusief water en wijn, muziek en dans uit de tijd van de Renaissance, de aankleding van de feestruimte en van het personeel is helemaal in Renaissance-stijl en zelf kun je leren dansen in de kleding van die tijd.

Bestel hier je tickets voor het Renaissance feestmaal

Workshop Tiramisu
Leer zelf de verukkelijke Florentijnse tiramisu maken tijdens een workshop van 2 uur in een mooie eetkamer en keuken in Florence. Je leert tijdens de kookles om drie verschillende soorten tiramisu te maken, gevolgd door een proeverij van tiramisu en koffie.

Bestel hier tickets voor de workshop tiramisu maken!

Florence_diner-tiramisu

Florentijnse maaltijd
Geniet in een typisch Florentijns huis van een vijfgangen-diner met lokale en regionale specialiteiten, bereid met verse ingrediŽnten. De avond duurt 3 uur en water en koffie zijn bij de prijs inbegrepen.

Boek hier tickets voor een Florentijns vijfgangen-diner

Workshop pasta en dessert maken
Maak je eigen verse pasta volgens traditionele wijze. Je leert tijdens deze kookcursus drie verschillende soorten pasta met drie soorten sauzen maken. Daarnaast leer je tiramisu, het traditionale Italiaanse dessert maken. De workshop wordt geleid door een ervaren chef. De lunch bestaat uit de maaltijden die je zelf hebt bereid, inclusief een lekker glas wijn.

Boek hier tickets voor een workshop pasta en dessert maken

Florence_pasta-maken

Kookles met produkten van de markt
In deze workshop ga je eerst naar de traditionele en gezellige markt in San Lorenzo om de verse en seizoensgebonden ingrediŽnten te kopen voor een heerlijke Toscaanse viergangen maaltijd. Onder begeleiding van een ervaren kok leer je alle ingrediŽnten te verwerken in een heerlijke lunch.

Boek hier tickets voor deze leuke kookles

Florence_diner-koken-workshop

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli