florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Farmacia Santa Maria Novella

Vlak bij het Piazza di Santa Maria Novella vind je†de oudste apotheek in Europa,†de Farmacia†di Santa Maria Novella. De apotheek werd†rond 1220 gesticht door†de Dominicaner monniken van het Santa Maria Novella klooster.†

Florence__tip-farmacia-florence.jpgInmiddels is de Farmacia di Santa Maria Novella meer dan alleen een apotheek. Zodra je de deuren van het prachtige pand openduwt, word je overweldigd door de meest heerlijke geuren - allemaal gemaakt met kruiden, bloemen en andere natuurlijke ingrediŽnten. De schitterende vertrekken - met plafondschilderingen, fresco's, beelden en inlegwerk - herbergen een heel scala aan verwenproducten: zeep, lotions, (huis)parfums,

De oude tradities worden ook vandaag de dag nog gehandhaafd.†De productie vindt nog steeds plaats via de†eeuwenoude bereidingswijzen en†is bovendien†gelimiteerd. Ook wordt elk product†aan zeer†strenge controles onderworpen. Alleen natuurlijke ingrediŽnten van de hoogste kwaliteit worden gebruikt - en dat ruik je!

Elk†product dat de Farmacia maakt en verkoopt†heeft een eigen geschiedenis. Zo werd†het 'Koningswater' ooit gemaakt voor Catherina de Medici. Toen Giovanni Paolo Feminis in 1725 naar Keulen verhuisde en daar met de productie van het water begon gaf hij het de naam 'Eau de Cologne' - ter ere van de stad waarin hij woonde. Andere oude recepten die ook buiten de grenzen van Florence bekendheid kregen, zijn†de Liquore Mediceo,†het Elixer di China, het 'Azijn van de†zeven dieven' (waarvan mensen weer bijkomen na het flauwvallen), en het Santa Maria Novella-water, dat uit het Santa Maria-kruid wordt gebrouwen dat bekend staat om†zijn rustgevende werking.

Florence__tips-Farmacia-di-Santa-Mari.jpgDe redactie van Florence-Nu kan het niet laten om bij elk bezoek aan de Farmacia een klein stukje zeep mee te nemen, als herinnering aan de heerlijke geur die in de vertrekken hangt. Voor de productie van deze zeep worden essentiŽle oliŽn gebruikt - en die blijf je heerlijk lang ruiken.†Bovendien wordt†de zeep†nog steeds gemaakt met een machine die nog dateert uit de negentiende eeuw - en die nog met de hand bediend moet worden.†Elk stuk zeep wordt apart verpakt en bedrukt met het logo van de Officina.

Er bestaat†sinds kort†ook een volledige lijn schoonheidsartikelen, met onder andere†haarverzorgingsproducten, lotions†en crŤmes, zoals de Pasta di Mandorla (amandelcrŤme). Ook is er een enorme keuze in homeopathische middelen.

Kortom, een bezoek aan de Officina di Santa Maria Novella is de moeite waard, al is het alleen maar om even de geur van het rijke verleden van Florence op te snuiven!

Officina di Santa Maria Novella
Via della Scala 16, Florence †

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli