FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Museo Galileo

Geen enkele Italiaanse wetenschapper spreekt meer tot de verbeelding dan Galileo Galilei. In het geheel aan†hem†gewijde†museum†zie je de tot de verbeelding sprekende†instrumenten†die Galileo gebruikte bij zijn onderzoek. Zo is onder†andere de lens†van de telescoop die hij gebruikte bij de ontdekking van de manen van Jupiter te zien.

Florence_museo_galileoNaast deze wetenschappelijke instrumenten is ook Galileo zelf aanwezig, althans: twee van zijn vingers. Deze vingers werden in de achttiende eeuw,†toen hij werd herbegraven in de Santa Croce, apart gehouden. Jarenlang waren deze vingers zoek, totdat ze†tijdens een veiling boven water kwamen. De duim en de middelvinger bleken inderdaad†van het genie†Galileo te zijn.

Je vindt het Museo Galileo aan het Piazza dei Giudici 1 (vlak bij de Galleria degli Uffizi). Meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en bijzondere tentoonstellingen vind je†op de website van het museum.†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli