Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Theaters in Florence

Florence kent verschillende theaters waar je een heerlijke avond uit kunt beleven. Elk theater heeft een eigen sfeer, een eigen karakter, en overal zijn uiteraard verschillende soorten voorstellingen te zien. De redactie van Florence-Nu zette de populairste theaters voor je op een rijtje!

opera-florence*met stip bovenaan staat het Nuovo Teatro dell'Opera di Firenze, het nieuwe operatheater dat in 2011 werd geopend. Je vindt dit theater aan de Viale Fratelli Rosselli 1 (aan de westkant van het centrum), en alleen al het ontwerp is een lust voor het oog. In combinatie met de grote sterren die hier de sterren van de hemel zingen echt een unieke beleving!

*aan de Corso Italia 16, vlak bij de Porta al Prato,†ligt het Teatro Comunale,†waar
vooral†operavoorstellingen,†dansvoorstellingen en klassieke concerten gehouden worden.

*in het Teatro Verdi aan de Via Ghibellina 99, vlak bij Piazza Santa Croce, is het aanbod zeer gevarieerd. Al sinds†de opening†in de†19de eeuw†is hier toneel, ballet en muziek te zien en te horen.†Ook†is hier geregeld een uitvoering van het†Orchestra della Toscana†te beluisteren.

*Florence kent ook een zeer mooi filmtheater, de Odeon Cityhall. In deze†art-nouveaubioscoop aan het Piazza Strozzi,†vlak bij het†Piazza della Repubblica,†worden zowel films in het Italiaans als in het Engels vertoond. Ideaal voor een heerlijk romantisch avondje in stijl!

Florence_uitgaan-teatro-del-sale*vlak bij†Piazza Santa†Croce, aan de Via de' Macci 118, vind je het†Teatro del†Sale, het theater van het zout. Hier geniet je van een avondvullend programma met†zowel culinair als cultureel entertainment.†Na een uitgebreid buffet met allerlei Italiaanse heerlijkheden die elkaar in rap tempo afwisselen, gaan de stoelen aan de kant voor muziek, toneel, dans of andere culturele uitspattingen.

Aan het einde van de avond ben je niet alleen een bijzondere belevenis rijker, maar heb je er ook een hoop vrienden bij!††

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli