florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Van aperitivo tot diner

Stel je voor: je bestelt een drankje voor ongeveer 8 euro, je pakt een bordje en loopt naar een buffet vol met lekkernijen om uit te kiezen en stelt zo hapje voor hapje je eigen diner samen. Dit is het moderne 'aperitivo', vooral populair onder de jongeren.

Florence_aperitivo-oiboHet is een informele, zeer betaalbare manier om een avondje met vrienden en een hapje en een drankje te combineren. Aperitivo is van origine een sociaal gebruik waarbij je tegen een uur of zes, zeven, na het werk, een aperitief nam. Daarbij werden dan wat snacks geserveerd.

Deze snacks zijn onderhand hele maaltijden geworden en zo wordt het tegenwoordig ook wel apericena genoemd (aperidiner). Probeer het zelf uit en voel je thuis tussen de Florentijnen.

De kwaliteit en kwantiteit verschillen per bar, maar met deze gouden tips zit je direct goed:

Moyo
Deze stijlvolle bar is te vinden in het uitgaansgebied rondom de Santa Croce. Het eten is goed en de cocktails zijn van hoge kwaliteit. De aankleding is erg modern en de muziek vult deze sfeer perfect aan. Specifieke thema-avonden geven het buffet af en toe een alternatieve draai. Als er nog een plekje vrij is kun je zelfs op het terras van al het lekkers genieten. Kortom, een ideaal begin voor een leuke stap avond!

Moyo
Via de’Benci 23/r

Oibò
Met Piazza Santa Croce op een steenworp afstand zit je hier binnen en buiten helemaal goed. De trendy sfeer, strakke aankleding en oog voor detail maken deze bar tot één van de meest hippe tenten in Florence. Het buffet is divers en de wijnkaart eindeloos. Blijf nog even hangen en je kunt zelfs met de voetjes van de vloer. 

Oibò
Borgo dei Greci 1/1a (Piazza Santa Croce)

Zoe
Zoe is te vinden in San Niccolò en heeft een gevarieerd buffet. Pasta, couscous en groentestengels worden afgewisseld met hartige taarten, salades en pizza. De cocktails worden bereid door ware experts en het terras is lekker ruim.

Zoe
Via dei Renai 13

Bar Negroni
Negroni is ook een echte aanrader in Florence. Hier bestel je natuurlijk een Negroni, een aperitivo van campari, gin en zoete rode vermout. Het drankje is – volgens de overlevering althans – ontstaan in 1919, toen Camillo Negroni, een Florentijnse edelman, in zijn stamcafé Casoni Bar wel eens iets anders wilde bestellen dan de Americano die hij normaal gesproken altijd dronk. Negroni was echter niet zo heel inventief, dus het enige dat hij uiteindelijk wilde was een scheut gin in zijn cocktail. De barman van Casoni had daar geen problemen mee en stelde de allereerste Negroni samen.

Negroni
Via dei Renai 17/r

Club Flo'
Een ware belevenis is de aperitivo van de club Flo’, op het Piazzale Michelangelo. Het geweldige uitzicht en de glamour aankleding geven je het gevoel even een VIP te zijn. Door de ruime keuze en de constante aanvulling van het buffet steekt dit adres letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven een hoop andere aperitivo-bars uit. Ga op tijd zodat je niet in de rij hoeft te staan en laat je vakantie-outfit even voor wat hij is. Verzorgde kleding is hier namelijk, vooral voor de heren, een vereiste. Als je eenmaal binnen bent kun je net zo lang blijven als je wil, want de muziek blijft tot in de vroege uurtjes de dansvloer vullen.

Club Flo'
Piazzale Michelangelo 84 (’s winters gesloten)

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Bezienswaardigheden Florence

Belangrijke bezienswaardigheden in Florence

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli