FlorenceFlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winter

Rondom de Duomo

De Duomo is de meest herkenbare bezienswaardigheid van Florence. Al van ver buiten de stad zie je de koepel boven de daken uitsteken en ook in de stad zelf is de domkoepel een fijn herkenningspunt.

Florence_domIn de wijk rondom de Duomo, die is vernoemd naar Johannes de Doper (San Giovanni), de patroonheilige van de stad, is veel de moeite van het bezoeken waard. De Duomo zelf natuurlijk, met zijn enorme koepelwonder, de campanile (klokkentoren) van Giotto, de doopkapel met de bronzen deuren en het Museo dell'Opera del Duomo, met veel meesterwerken uit de Duomo.

Op een steenworp afstand van de Duomo vind je het Piazza della Signoria, het bekendste plein van Florence, met onder andere de David van Michelangelo, het Palazzo Vecchio, de Galleria degli Uffizi en de Loggia dei Lanzi, met talloze beelden.

Het museum van Dante en het kerkje waar de schrijver voor het eerst zijn grote liefde Beatrice zou hebben gezien, liggen ook beide in de buurt van de Duomo, net als het Piazza della Repubblica.†

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli