FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Rondom de San Marco

Hoewel de San Marco-kerk niet heel veel bezoekers trekt, is het naastgelegen klooster een van de hoogtepunten van een bezoek aan Florence. Je vindt hier een schitterende Annunciatie van Fra Angelico, die daarnaast in alle kloostercellen kleine fresco's op de muren aanbracht. Ontroerend moo!

Florence_wijken-San-marco-k.jpgDe buurt rondom de San Marco is de universiteitswijk van Florence, waar je nog veel sporen van beroemde oud-studenten als Michelangelo en Da Vinci ziet.

De Galleria dell'Accademia, waar Michelangelo's originele David te bewonderen is, is de bekendste studenten-hotspot. Hier was namelijk de Accademia di Belle Arti gevestigd, de kunstacademie van de stad. Breng echter ook een bezoek aan de Giardini dei Semplici, de botanische tuinen die tot de universiteit behoren.

Eveneens de moeite waard is†het bijzondere cenacolo†in het Museo di Andrea del Castagno, in het klooster†van Sant'Appollonia. Eveneens een pareltje is het Chiostro dello Scalzo, een schitterend gedecoreerde kloostergang met fresco's van Andrea del Sarto.

Even verderop vind het Piazza Santissima Annunziata, met naast de glijknamige kerk het Ospedale degli Innocenti, het oudste weeshuis van de stad, met op de gevel ingebakerde kindjes uit het atelier van de Della Robbia's. ††

Florence_wijken-San-marco-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli