FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Fiesole

In de heuvels ten noorden van Florence ligt Fiesole, een oase van groen vanwaar je prachtig uitkijkt op de renaissancestad aan je voeten.†

Fiesole werd reeds gesticht in circa 2000 voor Christus, door de Etrusken. Er zijn nog altijd resten van de Etruskische stadsmuren te zien. Na de Etrsuken volgen de Romeinen, die de nederzetting†in 90 voor Christus overnemen. Hun aanwezigheid is eveneens nog te zien, met de resten van †de thermen en van het amfitheater dat de Romeinen lieten bouwen.

In de zomermaanden, tijdens de Estate Fiesolana, worden in het oude Romeinse theater concerten en voorstellingen gegeven. Aan het Piazza Mino da Fiesole vind je een aantal bezienswaardigheden, waaronder het bisschoppelijk paleis,†een standbeeld ter herinnering aan de ontmoeting tussen Garibaldi en koning Vittorio Emanuele II,†de Duomo San Romolo en†het Oratorium Santa Maria Primerana, waar Giotto een aantal prachtige frescoís schilderde.

Net buiten Fiesole vind je†het klooster van San Francesco, met een klein museum, en een groots uitzicht over de daken van Florence.

Florence_wijken-Fiesole-g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli