FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Via de' Tornabuoni

Het chique winkelgebied van Florence concentreert zich rondom de Via de’ Tornabuoni. In deze chique straat en in de omliggende straatjes vind je veel beroemde modehuizen: Armani, Bulgari, Cavalli, Ferragamo, Gucci, Patrizia Pepe, Prada, Cartier en Valentino.

Florence_winkelen-via-tornabuoniAllemaal hebben deze grote modemerken aan of om deze ‘modestraat’ een winkel, meestal gevestigd in grote palazzi, met grote etalages die al iets van de kledingpracht weerspiegelen. Want hoewel Milaan de naam van modestad heeft, liggen ook in Florence veel modieuze wortels.

De stad is de thuishaven van veel bekende ontwerpers. Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Ermanno Scervino, Patrizia Pepe en Roberto Cavalli hebben allemaal Florentijns bloed door hun aderen stromen. Tel daar de aanwezigheid van authentieke ambachten als leer bewerken, stoffen weven en goud smeden bij op, en je begrijpt waarom Florence zich mag meten met Milaan.

Koffie bij Cavalli
Roberto Cavalli heeft niet alleen een modewinkel in deze buurt, maar ook een café, dat uit 1815 stamt: Casa Giacosa (Via della Spada 10r), waar je een ochtend shoppen en etalages kijken kunt starten met een heerlijk romige cappuccino.

Museo Ferragamo
Maar de Via de' Tornabuoni biedt meer dan alleen winkels. In het dertiende-eeuwse Palazzo Spini-Feroni is bijvoorbeeld het Museo Salvatore Ferragamo gevestigd, waarin je aan de hand van meer dan 10.000 schoenen de beroemde Florentijnse ontwerper volgt, die onder anderen Audrey Hepburn, Greta Garbo, Anna Magnani, Marilyn Monroe en Sofia Loren tot zijn klanten mocht rekenen.

Palazzo Tornabuoni
Een van de indrukwekkendste gebouwen aan de Via de’ Tornabuoni is het Palazzo Tornabuoni. Hier organiseerde Jacopo Corsi, die niet alleen een groot muziekliefhebber was maar zich tevens graag inzette voor goede doelen in en om de stad, in 1594 voor het eerst een opera-avond. Aan de Via dei Corsi is nog steeds een plaquette te zien die herinnert aan deze bijzondere operapremière. Het palazzo bevat nog een aantal 'geheimen' die zelfs voor veel Florentijnen onbekend zijn. Zo bevat het palazzo de appartementen van de zogenaamde ‘bliksempaus’, beter bekend als Leo XI, en kent het een verschuivende loggia

Florence_palazzo-tornabuoniIn de cortile, binnenplaats, van dit palazzo vind je nu Obika, een heerlijke plek om te genieten van een gerecht met echte Napolitaanse buffelmozzarella.

Drogisterij
Sinds 1843 is aan deze statige straat ook Officina de’ Tornabuoni gevestigd, een luxe drogisterij die is gespecialiseerd in de beste kwaliteit natuurlijke en effectieve huidverzorgingsproducten en gezondheidssupplementen. Hoewel de naam heel Italiaans klinkt, was het een visionaire Engelsman, Henry Roberts genaamd, die in 1843 de zogenaamde ‘Engelse en Amerikaanse Drogisterij’ aan de Via de’ Tornabuoni opende. Zijn zaak kreeg al snel bekendheid bij de internationale leden van de jetset en de Florentijnse elite, met name vanwege de exclusieve bereidingen van natuurlijke schoonheids- en gezondheidsmiddelen. 

Florence_winkelen-apotheek-florence.jpg 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli