florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Via Maggio

Liefhebbers van kunst en antiek mogen in Florence de Via Maggio en de omliggende straatjes niet overslaan. Je vindt hier antiekwinkels, ateliers en werkplaatsen waar volop wordt gerestaureerd. Of je nu op zoek bent naar een mooi schilderijtje of een hele nieuwe inboedel – je zult versteld staan van wat voor moois achter de deuren van deze ateliers verborgen ligt.

Florence_winkelen-via-maggio-1a.jpgDe naam van de straat is overigens geen afgeleide van de Italiaanse naam voor mei, maar is een afkorting van Via Maggiore, hoofdstraat. Het was vroeger namelijk de belangrijkste straat van Florence aan deze kant van de Arno. Zeker toen de De’ Medici hun intrek hadden genomen in het Palazzo Pitti, groeide de straat in aanzien en verschenen er talloze grote palazzi aan weerszijden van de straat.

Een van de meest beroemde winkels is die van Guido Bartolozzi, op nummer 18 – zeker een bezoek waard, al is het maar om je ogen uit te kijken naar de enorme collectie kunst en kitsch.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Beauty Florence

The beauty of Florence (Firenze) op video

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli