



Lekker eten - wat staat er op het menu?
Florence staat bekend om de heerlijke keuken, maar dan wil je natuurlijk wel weten wat er op het menu staat! Met onderstaande woordenlijst kun je de meeste Italiaanse menukaarten goed ontcijferen. Buon appetito!
- antipastovoorgerecht van kleine hapjes
- aperitivodrankje voor het eten met kleine hapjes
- acqua mineralemineraalwater
- gassata / frizzantemet bubbels
- naturaleplat water
- carnevlees
- contornobijgerecht
- copertovast bedrag voor de service (meestal 1 tot 2 euro pp)
- dolcitoetjes
- formaggiokaas
- gelatoijs
- insalatasalade
- panebrood
- pescevis
- piatto del giornodagschotel
- primoeerste gang bestaande uit pasta, gnocchi of risotto
- secondotweede gang bestaande uit een vlees- of visgerecht
- vinowijn
- biancowit
- rossorood
- zuppa / minestrasoep
- Piatti di FirenzeFlorentijnse gerechten:
- bistecca alla fiorentinabiefstuk (chianina-rund) op Florentijnse wijze bereid
- bruschettabelegde geroosterde broodjes
- cantucciniToscaanse amandelkoekjes
- pappa al pomodoro'tomatenpap', van tomaten en zacht brood
- ribollitastevige groentesoep, na het bereiden nog een keer opgewarmd
- tagliatain reepjes gesneden rundvlees, met rucola en citroen
- torta della nonnaToscaanse taart met room, pijnboompitten en poedersuiker
- trippapens
- vin santo‘heilige wijn’, dessertwijn vaak geserveerd met cantuccini
- lampredottolebmaag, Florentijnse specialiteit
Beauty Florence
The beauty of Florence (Firenze) op video