FlorenceFlorenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorence

Neem een duik in het zwembad!

In Florence kan het aardig warm worden in de zomer en zeker met kinderen is het dan niet verkeerd om een (mid)dag verkoeling te zoeken in een openbaar zwembad in de stad. Net buiten het centrum van Florence liggen enkele leuke zwembaden. De meeste zwembaden zijn open vanaf eind mei tot half september.

Florence_zwembad-le-pavoniere

Le Pavoniere
Zwembad Le Pavoniere ligt in Parco delle Cascine, het grootste park in Florence langs de oevers van de Arno. Het zwembad is voorzien een bar, restaurant en pizzeria. Er is ook een apart kinderbad. Entree is 8 euro door de week en 10 euro in het weekend. Het zwembad is dagelijks geopend van 10 tot 19 uur. Op sommige avonden zijn er disco-avonden van 20 tot 24 uur.
Via della Catena 2, Parco delle Cascine, Florence

Florence_zwembad-Pavoniere


Costoli
Piscina Comunale Costoli is het grootste en best geŽquipeerde zwembad in het centrum van Florence. Het heeft twee zwembaden, een bad met olympische afmetingen en een kleiner bad, perfect geschikt voor kinderen en volwassenen, met een apart gedeelte met duiktorens. Er is een grote ligweide met veel bomen waar je lekker kan zonnen of een boek lezen in de schaduw.

Florence_zwembad-costoli

Entree is 8 euro en 6 euro voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Openingstijden: maandag van 14.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur.
Viale Pasquale Paoli, Florence

Bellariva
Het Bellariva-zwembad, officieel Piscina Comunale Goffredo Nannini geheten, ligt aan de Lungarno Aldo Moro, de boulevard van de Arno aan de overkant van het Parco delle Cascine. Ook hier een zwembad met olympische afmetingen en een kinderbad, een grote ligweide met veel schaduw en een restaurant.

Florence_zwembad-bellariva

Entree is 7 euro van maandag tot en met vrijdag (5 euro voor kinderen) en 8 euro op zaterdag en zondag. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur. zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en zondag van 9.30 uur tot 19.00 uur.
Lungarno Aldo Moro 6, Florence

Florence_zwembad-bellariva

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli