Florenceflorence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorence

Romantische rozentuin in Florence

De Giardino delle Rose, een prachtige rozentuin vlak onder het Piazzale Michelangelo in Florence, is ontworpen door Giuseppe Poggi. Naast rozen in alle kleuren vind je er heerlijke schaduwplekjes, een Japanse tuin en tien kunstwerken van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon.

Florence_tuin-giardino-delle-roseDe Giardino delle Rose is in 1865 aangelegd door Giuseppe Poggi, de architect die eveneens het Piazzale Michelangelo heeft ontworpen. Je wandelt er heerlijk tussen verschillende soorten rozenstruiken, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op Florence. Je kunt er ook een mooie Japanse tuin zien, de Shorai Oase, een geschenk van de Japanse zusterstad Kyoto.

Beelden
In de rozentuin schitteren sinds 2011 ook twaalf prachtige bronzen beelden van de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon. Een geschenk van de weduwe van Folon aan Florence.

De tuin is het hele jaar open van 9.00 uur tot zonsondergang en de toegang is gratis. In de maanden mei en juni is de tuin op zijn mooist, dan staan er meer dan duizend verschillende rozen in bloei (waaronder 350 antieke soorten).

Er zijn meerdere ingangen naar de rozentuin. De eerste entree vind je als je vanaf San NiccolÚ komt, dan kun je op de kruising van Via del Monte Alle Croci en Via di San Salvatore al Monte (trap) een klein hekje door dat tijdens de openingstijden altijd open staat. Er is ook een kleine ingang aan de Viale Poggi. De hoofdingang van de tuin is halverwege de trap (Via di San Salvatore al Monte) die naast Piazzale Michelangelo naar beneden loopt.

De tuin is ook toegankelijk rolstoelen en voor kinderen, die hier even heerlijk op adem kunnen komen na al die kunst in Florence...

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in ItaliŽ

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli