florence-ponte-vecchio-winterFlorenceFlorenceFlorence

Barberino Designer Outlet

Designer Outlet Barberino is een grote shopping mall van McArthurGlen die meer weg heeft van een klein Toscaans dorp dan van een winkelcentrum. Hier vind je meer dan 100 winkels, waarvan een groot aantal van bekende (mode)merken. Naast kleding vind je er echter ook cosmetica, schoenen, high tech snufjes en apparaten, chocolade en andere delicatessen.

Florence_outlet-barberinoEen greep uit de merken: Adidas, Calzedonia, Calvin Klein, Carpisa, Dolce & Gabbana, Desigual, Diesel, Furla, Flo’reiza, Geox, Guess, Hugo Boss, Lacoste, Liu Jo, Michael Kors, Mötivi, Nike, Patrizia Pepe, Prada, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Trussardi, Vans en Yamamay. Met kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst zeventig procent komen zelfs de beroemdste Italiaanse designers binnen handbereik!

Ook zijn er allerlei culinaire adresjes voor de lekkere trek tussendoor, van food trucks tot echte restaurants. Net als bij het design van het dorpje geldt ook hier: je waant je echt in Italië.

De Barberino Designer Outlet ligt in Barberino di Mugello, op een half uur rijden van Florence en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur. In juni, juli, augustus, september en december kun je er ook op maandagmiddag terecht, van 14.00 tot 20.00 uur. De outlet is gesloten met Pasen en op 1 mei en 15 augustus.

De outlet is makkelijk met de auto te bereiken en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Vanuit Florence kun je ook gebruikmaken van de shuttle service. Vanaf de Piazza Stazione S. Maria Novella in Florence rijdt er om 9.30 uur, 11.30 uur, 14.00 uur en 16.00 uur een shuttlebus naar het winkelcentrum. Om 13.00 uur, 15.00 uur, 18.00 en 20.uur gaat er een shuttle terug naar Florence. De rit duurt 30 minuten en kost € 13,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen van 14 tot 16 jaar (kinderen tot 14 jaar kunnen gratis mee). Deze prijs in inclusief een Fashion Passport, waarmee je bij een aantal winkels nog eens 10% extra korting krijgt.

Kijk hier voor meer informatie

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Florence (Italy)

Mooie video van Florence (Firenze) in Italië

Poll

Florence kent ontelbaar veel musea, monumenten en kerken. Maar wat mag je tijdens een dagje Florence echt niet overslaan?
de koepel van de Duomo beklimmen
met Michelangelo's David op de foto
schilderijen kijken in de Galleria degli Uffizi
Michelangelo's graf in de Santa Croce bezoeken
slenteren door Oltrarno, aan de overkant van de rivier
een drankje bestellen op het Piazza della Signoria
een broodje trippa eten in de Mercato Centrale
wandelen door de Giardino di Boboli